Zo lang duurt het voor een gebroken hart zich herstelt

Zo lang duurt het voor een gebroken hart zich herstelt

Het enige positieve puntje aan liefdesverdriet? Je weet dat het over gaat. Ooit. Al zou het wel helpen als we konden inschatten hoelang we nog met dat gebroken hart moeten rondlopen. Huwelijks- en relatietherapeut Dr. Paul Hokemeyer klaart het voor ons uit.

 

Er is licht aan het einde van de donkere tunnel der liefdesverdriet. En dat is er zelfs al na 90 dagen, zo beweert Dr. Paul Hokemeyer. Hij werpt rationele argumenten in de strijd om te stellen dat die 3 maanden voldoende zijn om je opnieuw beter te voelen.

 

"Vlak na een relatiebreuk, krijgen we onmiddellijk een 'vecht-of-vluchtreactie', legt Dr. Hokemeyer uit, "waarbij we intense boosheid of verlammende depressieve gevoelens ervaren. Dat hevige stadium blijft tot ongeveer 90 dagen na de breuk duren." 

 

De verklaring daarachter luidt dat het 90 dagen duurt om een verandering in je leven te implenteren en om je brein opnieuw te resetten. Na 12 weken zal die overweldigende hormonale activiteit temperen, waardoor je dingen terug vanuit een helderder perspectief bekijkt. "In plaats van je verlaten te voelen, zal je inzien dat je door de breuk net meer pijn in de toekomst hebt vermeden, en kan je waardevolle dingen leren over jezelf. Ook dan pas kunnen we evalueren hoe het beter kan in de toekomst en wat we in een volgende partner zoeken." 

 

Er is dus hoop, en al na 90 dagen.

Bron: HLN 02/05 via License2publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op healthlab.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

In de kijker