Dieetdrankjes maken dikker, 3 alternatieven voor light en zero verslaafden

Dieetdrankjes maken dikker, 3 alternatieven voor light en zero verslaafden

Suikervrije en dieetdrankjes helpen niet om gewicht te verliezen. Integendeel, je kan er zelfs dikker van worden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Imperial College London. "Wie wil afvallen, drinkt beter water", is de weinig verrassende conclusie van de onderzoekers. Voor iedereen die water saai vindt smaken, geven wij 2 alternatieven.

 

Dertig jaar lang verzamelden wetenschappers van het Imperial College London gegevens over de inname van 'gezonde' drankjes, maar zij vonden geen enkel bewijs dat zij gewichtsverlies stimuleren, diabetes tegengaan of helpen om de Body Mass Index (BMI) onder controle te houden.

Hoewel kunstmatig gesuikerde dranken minder calorieën bevatten, blijkt dat zij nog altijd de suikerreceptoren in de hersenen activeren, waardoor mensen naar voedsel verlangen. "Bovendien bestaat de perceptie dat die dieetdrankjes gezonder zijn, wat tot overmatig gebruik zou kunnen leiden. Wie wil afvallen, drinkt beter water," concluderen de onderzoekers.

"Water smaakt zo saai", zou je kunnen argumenteren. Maar dat is zo opgelost door er een paar (gezonde) dingen aan toe te voegen. Voor je het weet, ben je van je light en zero verslaving af!

  • Fruit infused water
    Oftewel water waar je fruit en soms zelfs groenten bijdoet. Door je drankje zo'n infusie te geven krijg je meteen een overheerlijke en verrassende smaak. 
     
  • Zelfgemaakte ijsthee
    'Homemade ice tea' staat vaak op de menukaart van hippe koffiebars, maar je kunt ook heel makkelijk zelf zo'n frisse ijsthee maken. Zet een pot thee en laat afkoelen met ijsblokjes in de ijskast. Even verfrissend, oppeppend en veel gezonder dan gewone ice tea. Je kan er ook citroen of munt door mixen, voor extra smaak.

Bron: HLN 05/01 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op healthlab.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

In de kijker